Iohannis: Chiar dacă acum există spaţiu la ATI, am iniţiat deja contacte cu state cu care avem relaţii speciale. Sper să nu ajungem acolo

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a acordat companiei Continental Ordinul Meritul Industrial si Comercial in grad de Ofiter in cadrul unei ceremonii organizate marți, 22 septembrie, la sediul Continental Automotive România, Timisoara

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă a fost luată în calcul posibilitatea ca pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2, în stare gravă să fie transferaţi în străintate, că a discutat cu ministrul Nelu Tătaru şi au fost iniţiate câteva contacte cu alte state. „Sper să nu ajungem acolo, dar in extremis – da avem contacte şi le vom valorifica”, a adăugat şeful statului, transmite News.ro.

„Am discutat această variantă cu ministrul Sănătăţii. Chiar dacă în momentul acesta există spaţiu şi la  terapie intensivă şi locurile pentru bolnavii care nu au forme foarte grave, am iniţiat deja câteva contacte cu alte state cu care avem relaţii speciale. Sper să nu ajungem acolo, dar in extremis – da avem contacte şi le vom valorifica”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat vineri la Consiliul Judeţean Maramureş dacă este avut în vedere transferul în străinătate al pacienţilor în stare gravă, în contextul supraaglomerării spitalelor din România.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 10.260 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 123 de decese şi 1.001 pacienţi internaţi la ATI. În ultimele 24 de ore au fost făcute 38.389 de teste – 21.568 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 16.830 la cerere. De asemenea, 2.035 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here