Iohannis, despre planul PSD de a boicota votul de învestire a Guvernului Orban: Atitudinea lor este cel puţin ciudată

Sursa: INQUAM/Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis crede că atitudinea PSD de a boicota, luni, votul de învestire a noului Guvern este „cel puţin ciudată” şi îi invită pe social-democraţi să îşi reconsidere punctul de vedere. 

Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles că nu se ştie deocamdată dacă va fi afectat calendarul de anticipate în urma boicotului anunţat de PSD pentru votul de luni, spunând că atitudinea PSD-ului este una ciudată. 

„Am spus din capul locului că depinde de toţi actorii, vom vedea. Daţi-mi voie să comentez atitudinea PSD-ului care este cel puţin ciudată. După ce PSD-ul a depus moţiune de cenzură, a căzut Guvernul, acuma ei spun că nu este vina lor. Este evident PSD-ul care a depus moţiunea care a reuşit să doboare Guvernul şi acuma când trebuie să se voteze o nouă propunere, dumnealor sunt ocupaţi cu alte treburi. Mi se pare o poziţie principial incorectă şi profit şi de această ocazie să-i invit să îşi reconsidere punctul de vedere. Parlamentul României este organul suprem care reprezintă voinţa poporului şi acolo se lucrează prin prezenţă, nu prin absenţă”, a declarat Iohannis. 

El a mai spus că a avut o discuţie amicală cu liderii PNL, „fără nuanţe complicate”.  

„A fost o discuţie informală şi am discutat un pic despre demersurile care se impun în cazul în care se întâmplă una sau alta în Parlament, i-am încurajat să meargă mai departe cu pregătirile pentru toate alegerile, o discuţie amicală, fără nuanţe complicate”, a mai spus şeful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here