Rusia consideră îngrijorătoare intensificarea activităților NATO în apropierea frontierelor Rusiei și Belarusului, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un mesaj prezentat la deschidere a unei conferințe care îl comemorează pe diplomatul sovietic Andrei Gromyko, anunță Mediafax.

Găsim îngrijorătoare activitatea în creștere a NATO în apropierea frontierelor Belarusului și Rusiei, precum și deciziile în favoarea continuării creșterii bugetelor militare ale țărilor membre, luate la summitul de la Londra al alianței. Acești pași conduc la militarizarea Europei și sunt luate sfidând jurămintele de a nu-și consolida propria securitate în detrimentul securității celorlalți”, se arată în mesaj.

De asemenea, Lavrov a punctat criza acută cu care se confruntă sistemului internațional de control al armelor strategice, dând vina pe acest lucru pe SUA.

Daune groaznice arhitecturii stabilității strategice au fost cauzate de Statele Unite, care după retragerea sa din tratatul antibalistic a distrus Tratatul INF”, a spus Lavrov.

Oficialul a susținut că Rusia combate „politicile distructive derulate de Washington și aliații săi” cu o agendă pozitivă unificatoare și vrea să evite apariția unor noi elemente de divizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here