Iohannis: Campania de vaccinare începe duminică, în România şi în UE. Aceste vaccinuri sunt sigure. Dragi români, vă rog să vă feriţi de boală, nu-i de joacă!

Sursa: Presidency.ro

Preledintele Klaus Iohannis a declarat joi, după şedinţa de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care au participat premierul Florin Cîţu, secretarul de stat Raed Arafat şi miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii, că nu vor fi introduse restricţii noi de Crăciun, dar restricţiile în vigoare rămân, subliniind că,din păcate, pandemia este cu noi. ”Nu putem să spunem că lucrurile stau bine. Dragi români, vă rog să vă feriţi de boală, nu-i de joacă!”, a afirmat preşedintele, citat de News.ro.

„În ce priveşte campania de vaccinare, pot să vă confirm, campania de vaccinare începe în România şi în toată Uniunea Europeană exact pe data de 27, duminică. Se începe cu o primă tranşă, mai degrabă simbolică, dar deja imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranşe de vaccin şi aşa se va continua, până când toată populaţia beneficiază de vaccin”, a spus şeful statului, citat şi de Agerpres.

El a subliniat că „aceste vaccinuri sunt sigure, sunt eficiente, sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene”. „Noi şi experţii recomandăm tuturor românilor să fie pregătiţi să se vaccineze”, a spus Iohannis.

Context

La şedinţă au mai participat prim-ministrul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Vlad Voiculescu şi Lucian Bode au participat pentru prima dată la o astfel de şedinţă, prima de la învestirea noului Cabinet condus de Florin Cîţu.

Şedinţa a a vut loc în condiţiile în care în 26 decembrie ar urma să fie adusă în ţară prima tranşă de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, iar din 27 decembrie ar urma să înceapă vaccinarea cadrelor medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here