Israelul pregătește noi restricții la scară națională după creșterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat că ar putea fi necesare măsuri mai extinse pentru a încetini răspândirea coronavirusului în Israel, deoarece numărul de infecții crește rapid în utimul timp în tara, transmite dpa.

„Suntem în mijlocul unei noi recrudescențe puternice a coronavirusului, care se amplifică și se propagă atât în lume, cat și aici”, a declarat Netanyahu într-o reuniune a cabinetului său duminică.

Guvernul israelian se va reuni din nou luni pentru a lua în considerare reimpunerea restricțiilor împotriva COVID-19 la scară națională, a precizat el. Numărul de noi contaminări în decurs de 24 de ore a depășit pragul de 1.000 pentru prima oară vineri. Până în prezent Israelul a raportat 30.000 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2, între care 330 de decese, conform cifrelor oficiale.

Odată cu creșterea noilor cazuri de contaminare, guvernul a reintrodus deja restricții cu privire la adunările mai mari, indicând că acestea trebuie limitate la 50 de persoane în lăcașurile de cult, săli, baruri și cluburi. Anterior, limita era de 250 de persoane.

În alte locuri închise, limita este de 20 de persoane. Netanyahu a spus că această „situația de urgență” impune un nou mod de abordare fată de luarea deciziilor în Knesset, parlamentul israelian.

„Suntem în situație de urgență și nu putem legifera în Knesset așa cum o facem în mod obișnuit. Acesta este motivul pentru care dorim să accelerăm procesul de luare a deciziilor pentru a stopa răspândirea virusului”, a spus el, adăugând că, în acest scop, a cerut să se întâlnească cu președintele Parlamentului, Yariv Levin, și cu șeful Comisiei constituționale, Yaakov Asher, conform i24news.tv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here