Joe Biden, în drum spre Londra pentru a asista la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Sursa: Facebook

Preşedintele american Joe Biden a plecat sâmbătă spre Londra pentru a asista la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, relatează AFP, citată de Agerpres.

Aceste funeralii de stat, primele de la moartea lui Winston Churchill în 1965, vor avea loc luni la Abaţia Westminster la 10:00 GMT cu participarea a 2.000 de invitaţi, între care mai multe sute de lideri din lumea întreagă.

Preşedintele SUA va aduce un prim omagiu reginei Elisabeta a II-a duminică, înainte de a participa la o recepţie organizată de regele Charles al III-lea în cursul serii, a informat executivul american.

Primele funeralii naţionale din Regatul Unit după peste 50 de ani vor avea loc luni în prezenţa Ursulei von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, împăratului Japoniei, Naruhito, a preşedintelui francez Emmanuel Macron şi a multor alţi lideri. Liderii Rusiei, Afganistanului, Myanmar, Siriei şi Coreei de Nord nu au fost invitaţi.

Milioane de persoane vor urmări evenimentul din faţa televizoarelor în această zi îndoliată în Regatul Unit.

Joe Biden a avut o convorbire telefonică miercuri cu regele Charles al III-lea şi şi-a exprimat „dorinţa de a continua o relaţie strânsă” cu noul suveran. Preşedintele SUA va discuta, de altfel, şi cu premierul britanic Liz Truss miercuri în marja Adunării Generale a ONU la New York.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here