Jurnalista Emilia Șercan, recompensată cu premiul GDS pentru anul 2019

Inquam Photos / Ilona Andrei

Jurnalista Emilia Șercan a fost desemnată câștigătoarea Premiului Grupului pentru Dialog Social, pentru anul 2019, conform unui anunț făcut de reprezentanții organizației.

Grupul pentru Dialog Social a decis să acorde Premiul pe anul 2019 doamnei Emilia Șercan pentru curajul, perseverența și profesionalismul cu care a depistat și denunțat public fabricile de plagiate doctorale din România”, a anunțat, miercuri, GDS. În ultimii ani, jurnalista Emilia Șercan a publicat o serie de articole despre fraudele universitare, demascând un adevărat fenomen al tezelor de doctorat plagiate. 

Pentru anul 2018, GDS a oferit premiul fostului procuror general, Augustin Lazăr. Anul trecut, însă, Grupul pentru Dialog Social a anunțat că ceremonia de decernare a premiului a fost anulată, după ce Lazăr a anunțat public că transmite această distincție disidentului Iulius Filip. 

Pentru anul 2017, GDS a oferit premiul mișcării civice #Rezist, invitând la ceremonie mai mulți reprezentanți ai grupurilor civice din țară. 

Premul GDS pentru anul 2016 i-a fost acordat fostului premier tehnocrat Dacian Cioloș. 

Pentru anul 2015, distincția a mers către Marian Popescu – președintele Comisiei de Etică a Universității București, iar pentru anul 2014 premiul GDS i-a fost acordat Laurei Codruța Kovei, procuror-șef al DNA la acea dată. 

Grupul pentru Dialog Social a fost înființat în 31 decembrie 1989, fiind prima organizație a societății civile constituită legal după căderea comunismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here