Kremlinul nu mai lasă loc de interpretări, o spune răspicat: Rusia nu va deschide o anchetă în cazul Navalnîi

Sursa: Kremlin.ru

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a vorbit joi despre o posibilă neînţelegere în ce priveşte declaraţia premierului italian Giuseppe Conte potrivit căreia preşedintele rus Vladimir Putin a promis crearea unei comisii care să investigheze cazul lui Aleksei Navalnîi, transmite Agerpres.

„Preşedintele Putin mi-a oferit asigurări (într-o discuţie recentă) că Rusia intenţionează să clarifice ce s-a întâmplat şi mi-a spus că va crea o comisie de anchetă şi că este pregătit să colaboreze cu autorităţile germane”, a spus Conte într-un interviu pentru ziarul Il Foglio.

Potrivit lui Peskov, Moscova nu vede nici acum niciun motiv pentru a deschide o anchetă penală cu privire la boala lui Navalnîi, aflat sub tratament într-un spital din Berlin, după ceea ce Germania a numit a fi o tentativă de asasinare a opozantului.

Conform Kremlinului, Rusia nu a văzut nicio dovadă concretă despre presupusa otrăvire a lui Navalnîi şi nu a primit deocamdată niciun fel de date medicale din Germania.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a afirmat miercuri că există o „şansă substanţială” ca otrăvirea opozantului să fi fost ordonată de înalţi oficiali ruşi. Moscova consideră această declaraţie ca „inacceptabilă”, a reacţionat Peskov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here