La Spitalul din Arad a fost demarată o anchetă, după ce o pacientă a spus că a stat 6 ore în salon cu o femeie decedată DE COVID-19. Într-un comunicat de presă se precizează că pacienții sunt încuiați în saloane, pentru a nu ieși și a contamina alte zone din spital.

S-a ajuns la această anchetă după ce o pacientă s-a plâns că a stat încuiată în salon, timp de șase ore, cu o femeie care a decedat. În urma primelor investigații s-a constatat că un medic pneumolog nu și-a respectat corespunzător atribuțiile de serviciu. Cadrul medical și-a înaintat demisia și a fost schimbat din funcție, fiind înlocuit de alt medic.

În legătură cu pacienta care a decedat și ar fi rămas șase ore în salon, se precizează în comunicat că acest aspect încă se verifică pentru a stabili cu exactitate cine se face vinovat de această situație.

Cât privește pacienții care sunt încuiați în saloane, reprezentanții spitalului spun că acest lucru se întâmplă și este o procedură care se aplică „la nivel național” ca măsură de precauție pentru a nu contamina toată secția.

Îngrijorător este, se mai arată în comunicat, că în spatele ușilor încuiate nevoile unor pacienți să fie ignorate de cadrele medicale, situație pe care conducerea încearcă să o corecteze prin schimbări în organigrama secției.

Despre vizitele în salon se precizează că la pacienții care nu sunt în stare gravă medicul intră dimineața pentru evaluarea pacientului, dar și de fiecare dată când este solicitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here