Lanţurile britanice de aprovizionare cu alimente „sunt pe punctul de a eşua”

Sursa: Pixabay

Lanţurile britanice de aprovizionare cu alimente ”sunt pe punctul de a eşua”, în condiţiile în care absenţa personalului legată de Covid-19 a agravat un deficit grav de forţă de muncă, a avertizat miercuri o organizaţie a industriei cărnii, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Asociaţia britanică de procesare a cărnii (BMPA) a afirmat că lipsa abilităţilor este atât de critică, încât unele fabrici au raportat posturi vacante de la 10% la 16% din funcţiile permanente.

”În plus faţă de deficitul de lucrători subiacent, aflăm, de asemenea, de la unii membri că între 5% şi 10% din angajaţii lor au fost ”avertizaţi ”de aplicaţia serviciului de sănătate să se autoizoleze, a declarat CEO-ul BMPA, Nick Spuse Allen.

Lipsa lucrătorilor a afectat produsele din carne care necesită mai multă forţă de muncă pentru a fi fabricate produsele, a spus el, ceea ce înseamnă că aceste linii ar fi primele care vor fi tăiate.

Luni, uzinele auto, căile ferate, supermarketurile şi pub-urile au avertizat guvernul că aplicaţia de urmărire a Covid-19, care le-a spus sutelor de mii de muncitori să se izoleze, distruge redresarea şi împinge lanţurile de aprovizionare până la marginea colapsului.

Alertele din aplicaţia oficială care spun oricărei persoane identificate ca fiind contact al unei persoane bolnave să se autoizoleze timp de 10 zile a perturbat, de asemenea, şcolile şi sistemul de sănătate.

Guvernul a anunţat scutiri pentru unii lucrători identificaţi ca fiind critici, inclusiv pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi transporturilor, dar afirmă că nu planifică modificări pe scară largă ale regulilor.

Fotografiile de pe reţelele de socializare au arătat lipsuri pe rafturile supermarketurilor, aplicaţia exercitând presiuni asupra capacităţii comercianţilor cu amănuntul de a menţine programul de lucru şi rafturile pline cu mărfuri.

Andrew Opie, director pentru alimentaţie şi sustenabilitate la grupul de lobby din industrie British Retail Consortium, a declarat că guvernul trebuie să acţioneze rapid.

”Lucrătorilor cu amănuntul şi furnizorilor, care au jucat un rol vital pe parcursul acestei pandemii, ar trebui să li se permită să lucreze cu condiţia să fie vaccinaţi cu două doze sau să poată prezenta un test Covid-19 negativ, pentru a se asigura că nu există perturbări ale capacităţii publicului de a obţine alimente şi alte bunuri,” a spus el.

Să învățăm să trăim cu fructele și legumele modificate genetic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here