Laura Vicol, pe locul lui Iordache. Olguţa Vasilescu: Va fi vârful de lance, ştie tot ce trebuie modificat în legislaţie

Foto: IQUAM/Octav Ganea

Preşedintele PSD Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat vineri că toţi candidaţii PSD din Dolj la alegerile parlamentare sunt pregătiţi pe comisii parlamentare, iar avocata Laura Vicol va fi „vârful de lance” la Comisia Juridică, transmite Agerpres. „La comisia Juridică vârful de lance va fi Laura Vicol, un avocat foarte cunoscut, un avocat de Înalta Curte, care va şti tot ceeea ce este necesar de modificat în legislaţie în următorii ani”, a afirmat Olguţa Vasilescu.

Vicol a fost avocata fugarului Daniel Dragomir.

Context

În 2017, Laura Vicol a fost achitată într-un dosar DNA în care era acuzată de favorizarea făptuitorului. În privința infracțiunilor de complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activității și fals în înscrisuri sub semnătură privată, deși faptele există, instanța a dispus renunțarea la aplicarea unei pedepse.

În aprilie 2016, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au trimis-o în judecată pe avocata Laura Vicol (fosta Voicu) din Baroul București pentru favorizare a făptuitorului, complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În același dosar, a fost deferit justiției Niculae Learciu, pentru exercitare fără drept a unei profesii sau activități și uz de fals, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, Laura Vicol, deși cunoștea că Niculae Learciu nu deține calitatea de avocat, l-a ajutat să exercite fără drept această profesie, prin aceea că i-a pus la dispoziție împuterniciri avocațiale care atestau calitatea sa și care i-au permis să îndeplinească unele sarcini și activități specifice acestei profesii, și anume să participe, fără drept, la acte de urmărire penală în dosare aflate în instrumentarea DIICOT sau DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here