sursa: Inquam / Octav Ganea

Preşedintele ALDE Olt, Ioan Ciugulea, a confirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că în această săptămână a dat o declaraţie la DNA, ca martor, într-un dosar referitor la un proiect privind managementul situaţiilor de urgenţă, derulat de Consiliul Judeţean Olt şi finanţat din fonduri europene, conform Agerpres.

„Da ( am fost chemat la DNA n.r.). A fost un lucru din 2012, de opt ani de zile, în care eu am fost preşedinte de comisie (de licitaţii n.r.). A durat declaraţia mea de martor, cu tot cu aşteptare şi cu ieşirea de acolo, 30 de minute. E vorba despre un proiect privind managementul situaţiilor de urgenţă. (…) Bine, sunt mai multe, sunt trei, dar sunt toate împreună. Eu ştiu atâta, ca să înţelegeţi, acum patru ani sau cinci ani, 2014 sau 2015, eu nu mai eram la Consiliul Judeţean, că mi-am dat demisia, şi au venit (de la DNA n.r.) şi au săltat, au luat toate documentele şi de atunci nu a mai întrebat nimeni nimic. Şi au fost chemaţi (în această săptămână, la DNA n.r.) toată comisia de licitaţie, toţi, preşedintele, vicepreşedintele ş.a.m.d. „, a spus Ciugulea.

Dosarul în care Ioan Ciugulea a confirmat că a dat declaraţii, la DNA, ca martor, ar fi acelaşi în care a dat declaraţii, tot ca martor, şi preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, care în anul 2012 era preşedinte al Consiliului Judeţean Olt.

În ziua de 27 aprilie 2016, reprezentanţi ai DNA Craiova au preluat de la Consiliul Judeţean Olt mai multe documente referitoare la un proiect cu fonduri europene derulat de Consiliul Judeţean Olt prin programul transfrontalier România-Bulgaria 2007-2013. Este vorba de proiectul „Managementul Situaţiilor de Urgenţă provocate de evenimente hidro-meteo periculoase”.

În ianuarie 2010, consilierii judeţeni din Olt au aprobat un proiect privind managementul situaţiilor de urgenţă generate de evenimente hidro-meteo periculoase, beneficiar fiind judeţul Olt, în parteneriat cu municipiul Belene din Bulgaria. Proiectul, în valoare de 4,8 milioane de euro, a fost depus şi aprobat pentru finanţare cu fonduri europene în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria.

De ce a fost chemat luni la DNA Paul Stănescu

Fostul vicepremier și președinte al Consiliului Județean (CJ) Olt, Paul Stănescu, a anunțat că a fost audiat, luni, la sediul central DNA, într-un dosar ce privește un proiect al Consiliului Județean Olt din perioada 2011-2012, el având calitatea de martor.

Eu am fost citat ca martor. Am fost citat, cred că marți, am primit invitația prin telefon, am căzut de comun acord, am stabilit ziua și ora și apoi m-am prezentat. Nu are legătură cu niciun coleg de partid. De la Olt, din perioada în care eu eram președinte la Consiliul Județean. Am fost citat ca martor, am pe telefon, dacă vreți vă arăt. Am dat declarație 10 minute, un sfert de oră, am băut cafeaua și am plecat. Pot să spun că general, nu punctual, penru că e complicat ca martor să îți pună întrebări punctuale„, a declarat Paul Stănescu, luni, la Palatul Parlamentului.

Fostul vicepremier a precizat că dosarul vizează un proiect pe fonduri europene al Consiliului Județean Olt, din perioada 2011-2012.

Probabil că există un denunț ceva, într-un proiect, proiect vechi. Proiectul cred că e din 2011-2012 la Consiliul Județean. Chiar cu bani europeni, de la fonduri europene. Nu știu din dosar. Pe mine m-au chemat în calitate de martor, am dat o declarație, am semnat-o și am plecat. Era vorba de funcție, probabil de aceea am fost chemat ca martor. Nu, eu nu am semnat nimic. Cred că DNA trebuie să își facă datoria și fiecare să cădem de comun acord, să mergem acolo și să spunem ce avem de spus. Să nu facem speculații. Nu are legătură cu niciun Guvern. Asta cred (că s-a pornit de la un denunț dosarul – n.r.). Asta cred că de la un denunț. Nu am nicio problemă. Chiar nicio problemă„, a completat Paul Stănescu.

Surse: Agerpres, Digi24

Foto: Paul Stanescu la conferinta de presa ce a urmat Comitetului executiv National al PSD in Bucuresti, marti, 29 mai 2019. Inquam Photos / Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here