Locuitorii din Bacău nu au nici sâmbătă apă la robinete, în urma avariei apărute la începutul săptămânii

Avaria care a lăsat fără apă potabilă aproape întreg oraşul Bacău nu a fost remediată nici sâmbătă, deşi autorităţile locale afirmau că defecţiunea ar putea fi înlăturată în această zi, iar băcăuanii vor avea apă la robinete. Primarul Lucian Viziteu afirmă că, luni, conducerea Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB) va trebui să dea explicaţii privind această întârziere în alimentarea cu apă, informează News.ro.

Într-o postare pe Facebook, primarul Bacăului, Lucian Viziteu, a anunţat, sâmbătă, că, în continuare, echipajele Primăriei sunt la lucru şi distribuie apă potabilă şi apă menajeră familiilor care nu beneficiază de acest serviciu de la începutul săptămânii.

„La CRAB plătim cu toţii apa, acolo este responsabilitatea pentru lipsa ei. Luni, conducerea CRAB va răspunde în faţa mea şi a Consiliului Local Bacău despre lipsa de măsuri concrete începând cu ultima avarie similară din 2018, cât şi despre tergiversarea alimentării cu apă a conductei rezervei de apă. Echipajele Primăriei sunt şi acum la lucru şi distribuim cu zeci de utilaje şi sute de angajaţi apă potabilă şi apă menajeră pentru a sprijini băcăuanii la care apa încă nu a ajuns aşa cum anunţa CRAB”, a declarat primarul Bacăului.

O avarie majoră a lăsat mai multe cartiere din municipiul Bacău fără apă potabilă, iar estimarea iniţială era că joi se va relua furnizarea.

Primarul municipiului Bacău, Lucian Viziteu, a afirmat că avaria a avut loc pe un tronson unde s-a petrecut şi cea din 2018, care a lăsat Bacăul fără apă mai multe zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here