sursa: gov.ro

Premierul Ludovic Orban i-a eliberat joi din funcţie pe preşedintele şi pe unul dintre vicepreşedinţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, informează Agerpres.

Potrivit unor decizii ale premierului publicate în Monitorul Oficial, Geronimo Răducu Brănescu a fost eliberat din funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al ANSVSA. Premierul l-a desemnat pe vicepreşedintele instituţiei, Csutak Nagy Laszlo, să exercite atribuţiile preşedintelui până la numirea unui nou conducător al ANSVSA.

Tot joi, premierul l-a eliberat pe Traian Cristian Petcu din funcţia de vicepreşedinte al ANSVSA, cu rang de subsecretar de stat.

Șefia lui Geronimo Răducu Brănescu la ANSVSA a fost contestată încă de anul trecut, pe fondul gestionării problemei pestei porcine. Conform datelor Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în România sunt înregistrate aproape 1.000 de focare de pestă porcină africană.

Chiar și președintele României, în timpul vizitei sale la târgul Indagra, de la sfârșitul lunii octombrie, a declarat că noua echipă de la Ministerul Agriculturii trebuie „să aibă nu doar uşile, ci şi minţile şi inimile deschise pentru problemele” sectorului. Iohannis a criticat atunci și măsurile luate în bătaie de joc în combaterea epidemiei de pestă porcină.

Autorităţile statului trebuie să fie conştiente de responsabilităţile care le revin şi cât mai capabile să le şi îndeplinească. Nu au fost deloc aşa, din păcate, în combaterea epidemiei de pestă porcină, cu măsuri adoptate, aş zice, în bătaie de joc faţă de munca oamenilor şi faţă de aşteptările consumatorilor.

Este multă treabă de făcut pentru relansarea sectorului zootehnic, care acum, evident, se confruntă cu mari probleme şi pentru care trebuie să renască speranţa.

Am convingerea că agricultura poate fi vârf de lance pentru creşterea economică a României şi tocmai de aceea este imperativ ca noul ministru al Agriculturii să acţioneze cu pricepere şi responsabilitate”, declara Klaus Iohannis la Indagra.

Sursa foto: gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here