Macetă, baionetă, svastici, simboluri rasiste. Adept al supremaţiei albilor, arestat aproape de Partidul Democrat și Congres

Un bărbat, Donald Craighead, a fost arestat în apropiere de sediul Partidului Democrat, la Washington, iar o macetă şi o baionetă se aflau în maşina sa, pe care erau desenate svastici şi alte simboluri rasiste, a anunţat Poliţia Congresului american, relatează AFP, preluată de News.ro.

Donald Craighead, în vârstă de 44 de ani, un locuitor din California, se afla la volanul unei camionete fără numele de înamtriculare atunci când a fost arestat, către mizul nopţii, au anunţat într-un cmunicat autorităţile.

El le-a spus poliţiştilor că se afla ”în patrulă”, după care a vorbit despre ”ideologia supremaţiei albe şi alte lucruri apropiate supremaţiei albilor”, a precizat poliţia.

Vehiculul a fost interceptat la 500 de metri de Capitoliu, sediul Congresului american, unde a avut loc un asalt sângeros al susţinătorilor lui Donald Trump la 6 ianuarie.
Poliţia a anunţat că nu ştie dacă bărbatul a venit la Washington pentru a asista la manifestaţia prevăzută sâmbătă în susţinerea susţinătorilor fostului preşedinte republican – arestaţi şi inculpaţi cu privire la faptul că au participat la luarea cu asalt a Congresului în ianuarie.

Bariere de securitate urmează să fie instalate din nou în jurul Capitoliului înaintea acestei adunări, a anunţat directorul Poliţiei Capitoliului, Tom Manger.

Aceste baricade urmează să fie montate ”cu o zi sau două înaintea” manifestaţiei şi să fie demonstate rapid ”dacă torul decurge bine”, a precizat el.

Liderul democraţilor în Senat Chuck Schumer a declarat că poliţiştiisunt ”mult mai bine pregătiţi” faţă de cum erau la 6 ianuarie.

Sute manifestanţi au forţat porţile Congresului şi au trecut de prea puţinii poliţişti, la 6 ianuarie, în timp ce congresmenii erau reuniţi pentrua certifica victoria democratului Joe Biden împotriva preşedintelui republican de atunci.

Aproape 600 de persoane au fost arestate, de atunci, şi inculpate cu privire la participare la acest atac, în urma căruia au murit cinci persoane.

Această manifestaţie – prevăzută sâmbătă – denumită ”Justice for J6” – vrea să denunţe ”tratamentul tiranic li inuman al deţinuţilor politici de la 6 ianuarie”, au anunţat organizatorii, care le-au cerut participanţilor să nu poarte inscripţii politice.

”Asta include hanie sau bannere de susţinere a preşedintelui Trump sau preşedintelui Biden”, precizează ei pe site.

Sediul puterii legislative americane – care rămâne marcat de amintirea asaltului – a fost între timp teatrul altor incidente.

La 19 august, un bărbat a ameninţat, timp de mai multe ore, să detoneze un dispozitiv exploziv pe care spunea că-l avea în vehicul, parcat în faţa sediului Congresului, după care s-a predat autorităţilor.

La 2 aprilie, un poliţist a fost ucis, iar altul a fost rănit, după ce un tânăr a intrat cu maşina într-un baraj care apăra intrarea. Tânărul a fost ucis prin împuşcare.

Zapad-21. Ce se întâmplă pe axa Moscova-Belarus și de ce a recurs Rusia la cel mai mare exercițiu de acest gen din ultimii 40 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here