Macron relativizează incidentul palmei primite în timpul unei vizite

Preşedintele Emmanuel Macron a dorit să relativizeze marţi palma primită de la un bărbat în timpul unei vizite realizate la Tain-l’Hermitage (sud-estul Franţei), apreciind că este vorba de „fapte izolate”, comise de „indivizi ultraviolenţi” care nu trebuie, în opinia sa,”să acapareze dezbaterea publică”, informează Agerpres, care citează AFP.

„Nu aş vrea ca indivizi izolaţi sau oameni care merg spre extreme să poată, într-un fel, să ne facă să uităm de restul”, a declarat preşedintele francez într-un interviu acordat cotidianului Le Dauphine, adăugând că acest tip de agresiune nu îl va opri.

Preşedintele Emmanuel Macron a fost agresat marţi de către un bărbat în timpul vizitei sale la Tain-l’Hermitage, în departamentul Drôme, dar gărzile de corp au intervenit prompt şi două persoane au fost arestate.


Într-un fragment difuzat pe Twitter, Macron apare apropiindu-se de un grup de persoane strânse în spatele unui gard pentru a saluta oamenii care îl aşteptau. Când a întins mâna unui bărbat din mulţime, acesta se pare că l-a apucat de antebraţ şi l-a lovit pe obraz.

În înregistrare, chiar înainte de incident, se aude strigătul de război regalist „Montjoie Saint Denis!”, precum şi „Jos macronismul!”.

„Bărbatul care a încercat să-l pălmuiască pe preşedinte şi un alt individ sunt în prezent audiaţi de brigada de jandarmi Tain-L’Hermitage”, a indicat prefectura.

1 COMENTARIU

  1. Este evident o stire neconforma cu realitatea . Daca priviti cu atentie- vedeti drumul parcurs de palma agresorului ce nu atinge fata presedintelui Macron nici macar cu virful degetelor . Unele titluri din presa prezinta totul ca pe o agresiune altele exagereaza si ne spun cum presedintele Macron ar fi fost palmuit(o evidenta neglijenta sau dorinta de formidabil a presei ) . Dealtfel administratia prezidentiala (palatul Elysee ) a recunoscut agresiunea dar nu palmuirea .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here