Meleșcanu, ales în fruntea „Forța Națională”, partidul „naționalist luminat” al disidenților din ALDE.

Inquam Photos / George Calin

Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu și Ștefan Băișanu, recent dați afară din ALDE după ce au vrut să susțină în continuare PSD, au primit funcții de conducere în Partidul Forța Națională. Este acea formațiune despre care Remus Borza spunea, înainte de moțiunea de cenzură care a dat jos guvernul Dăncilă, că ar putea „fura” 20 de parlamentari, lucru ce nu s-a întâmplat.

Consiliul Naţional al Partidului Forţa Naţională (PFN) a validat, sâmbătă, numirea în funcţia de preşedinte interimar al formaţiunii a lui Teodor Meleşcanu, preşedintele Senatului.

De asemenea, Graţiela Gavrilescu a fost aleasă în funcţia de prim-vicepreşedinte al PFN, iar deputatul Ştefan Băişanu – purtător de cuvânt al partidului.

Ca să continue linia exclușilor din ALDE, partidul a anunțat că o va susține de pe Viorica Dăncilă în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Meleşcanu a declarat, cu această ocazie, că PFN este un partid de centru, cu preocuparea de a contribui cu adevărat la revigorarea României, la crearea unei platforme civice şi politice care să asigure progresul, a scris Agerpres.

„Suntem un partid de centru, nu avem afilieri din niciun fel de parte, preocuparea pentru noi este de a contribui cu adevărat la revigorarea României. Din toate analizele care s-au făcut, la ora actuală există o zonă de aproximativ 20% din electorat care îşi doreşte cu adevărat un partid naţional şi naţionalist luminat” a declarat Teodor Meleșcanu.

Secretarul general al partidului, fostul colonel SPP, Mihai Găinușe, a declarat că Forța Națională este partid de gândire „exclusiv românească, nu este un partid pivot, coordonat din afara ţării sau de forţe oculte din interior. Nu este un partid de de dreapta, de stânga, nu este un partid cu doctrină neomarxistă „, a transmis Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here