Mesaj RO Alert, în Bucureşti şi 7 judeţe, după creşterea ratei de infectare

Populaţia din Bucureşti şi din judeţele Alba, Bacău, Iaşi, Neamţ, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui a primit, vineri, mesaj Ro Alert, după creşterea ratei de infectare cu noul coronavirus. În Bucureşti, incidenţa cumulată a depăşit 2 cauri la mia d elocuiori, iar în judeţele vizate 1,5, transmite News.ro.

”Antenţie! În Bucureşti nivelul e răspândire  a noului coronavirus seste unul ridicat, peste 2 la o ie de locuitori. RESPECTAŢI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viaţa în pericol, a dvs şsau a celor din jur. Prtaţi MASCA corect, acoperind nasul şi gura”, este parte din mesajul transmis de IGSU în Capitală.

Autorităţile cer, de asemenea, bucureştenilor să păstreze distanţa, să se dezinfecteze, să evite aglomeraţiile şi să păstreze igiena mâinilor.

Acelaşi mesaj a fost trimis şi în judeţele Alba, Bacău, Iaşi, Neamţ, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui, cu excepţia faptului că s-a făcut referire la o rată de peste 1,5 la mia de locuitori.

Potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 1,5 în Bucureşti – 2,28, Alba – 1,98, Vâlcea -1,98, Iaşi – 1,80, Bacău – 1,72, Teleorman – 1,62, Neamţ – 1,62, Vaslui – 1,59.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here