„Mi-e rău, ce vreţi, să mor acum?” | Șefa spitalului din Constanța, convinsă de prefect să dea declarații

Sursa: captură video

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis, a refuzat, vineri, să facă declaraţii, motivând că i s-a făcut rău, transmite News.ro.

”Mie mi-e rău, ce vreţi, să mor acum?”, le-a spus ea jurnaliştilor. Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, i-a cerut să explice, totuşi, situaţia, moment în care a afirmat că nu era nimic în neregulă în unitatea medicală, toate defecţiunile constatate anterior fiind remediate.

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis, iniţial, nu a dorit să ofere explicaţii despre tragedie, motivând că nu se simte bine.

”Mi-e rău, îmi cer scuze, nu pot să dau declaraţii”, le-a spus ea jurnaliştilor.

Ea a fost convinsă de prefectul Silviu Coşa care i-a transmis că ar fi normal să dea o declaraţie pentru a se şti ce s-a întâmplat.

Stela Halichidis a afirmat că toate defecţiunile au fost remediate.

”Toate defecţiunile au fost remediate, totul funcţiona conform legii. (…) Totul a funcţionat, dar s-a produs un necaz. O să vedem de la ce. (…) Toate actele sunt în regulă, toate defecţiunile care au fost constatate s-au remediat, nu era nimic în neregulă”, a transmis Stela Halichidis.

Întrebată despre instalaţia de detecţie fum, ea a răspuns: ”E un proiect european de reabilitare energetică în care era prevăzută această instalaţie de detecţie şi stingere a incendiilor”.

Directorul unităţii medicale a menţionat că reţeaua electrică a fost verificată şi nu exista nimic în plus în priză în afară de aparatura medicală.

La întrebările jurnaliştilor referitoare la situaţia unităţii, modul în care era organizată secţia şi dacă s-au luat toate măsurile pentru a evita o astfel de tragedie, Halichidis a răspuns: ”Mie mi-e rău, ce vreţi, să mor acum?”

Nouă oameni au murit în incendiul care a izbucnit, vineri dimineaţă, în Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.

Iohannis, după incendiul de la Constanța: Sunt îngrozit. Statul român a eșuat în a-și proteja cetățenii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here