Mihai Fifor a declarat, la finalul CEx de luni, că i-a transmis lui Călin Popescu Tăriceanu că PSD nu va accepta niciodată ca Pro România să intre la guvernare. Secretarul general al PSD a adăugat că deciziile ALDE fuseră luate dinainte.

Mihai Fifor a declarat că PSD va negocia cu toată lumea ca să rămână la guvernare

După coaliţia de astăzi (luni – n.r.) nu mai sunt atât de convins că am reuşit să înţeleg resorturile intime ale ieşirii ALDE de la guvernare. E decizia dânşilor, aşa au ales. I-am spus astăzi lui Tăriceanu că nu vom accepta ca Pro România să meargă la guvernare alături de PSD. E un vot al colegilor în PSD şi prin urmare vom continua. Dacă domniile lor au decis să facă alianţă cu Pro România, dacă au ales să îl retragă pe Tăriceanu şi să îl susţină pe Mircea Diaconu. Toate acestea sunt hotărâri cu care astăzi au venit deja. Să nu încercăm să ne minţim unii pe alţii că astăzi s-a luat decizia, nici pomeneală”, a afirmat Mihai Fifor.

Așa cum alții au negociat să ia de la noi, așa vom face și noi. Nu este vorba doar de UDMR, este vorba de parlamentari din toate formațiunile politice. Așa se negociază, cu fiecare în parte. Vom negocia fără niciun fel de problemă cu toată lumea”.

Mihai Fifor a mai declarat că și-a dat seama că, de fapt, nu a înțeles ”resorturile intime” ale ieșirii ALDE de la guvernare și că aceștia au plecat de lângă ”un partid puternic la un partid aproape inexistent”. Fifor a lăsat o portiță deschisă și a spus că au făcut o coaliție bună cu ALDE. Secretarul general al PSD a reiterat ideea că nu au vrut să coopteze la guvernare PRO România.

Totodată, Fifor a spus că și intrarea PSD în opoziție ”poate să fie o variantă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here