Moartea poartă un nume: Bergamo. Crematoriile nu mai fac față morților, iar înmormântările sunt trecute pe liste de așteptare

Foto: Twitter

Italia se confruntă se confruntă cu o situație de urgență „nemaiîntâlnită după război (Al Doilea Război Mondial – n.r.)”, a declarat premierul Giuseppe Conte într-un interviu pentru Corriere della Sera. Însă realitatea din spațiul public italian este mult mai dură decât lasă se întrevadă cuvintele politicianului.

Provincia Bergamo, din regiunea Lombardia, epicentrul pandemiei de coroanvirus din Italia, este la această oră o fabrică a morții.

Crematoriul a ajuns să funcționeze zi-lumină, iar morgile spitalelor nu mai fac față numărului de morți, scrie Washington Post într-un reportaj. Sicriele care nu mai încap la morgă sau în crematorii, zac în biserică.

Și peste acest peisaj dramatic tronează rubricile de decese ale ziarelor locale, înțesate cu anunțuri ale celor răpuși de coronavirus. De la două pagini, au ajuns la peste zece, dintre care 90% sunt ocupate cu anunțurile privind victimele coronavirusului. Un adevărat „jurnal de front”, subliniază reporterul cotidianului american.

Supraaglomerarea este cuvântul de ordine internă în Bergamo. Sălile de urgență sunt supraaglomerate, crematoriile – supraaglomerate, morgile – supraaglomerate. Se fac deja liste de așteptare pentru incinerări și înmormântări.

Rudele celor decedați nu au acces în saloanele de spital ca să-și ia rămas bun de la cei decedați. Nici la înmormântare nu pot participa. Slujbele se desfășoară doar în prezența unui preot, notează Washington Post.

Italia, cea mai afectată ţară din Europa de pandemia de coronavirus, a depăşit pragul de 2.000 de morţi, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 349 de decese, conform unui bilanţ publicat luni seară de Agenţia de Protecţie Civilă.

Astfel, bilanţul a ajuns la 2.158 de decese, o creştere de 19,3%. Dintre aceste decese, 1.420 au fost înregistrate numai la Milano şi împrejurimi, în regiunea Lombardia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here