Netanyahu își „vaccinează” prietenii. Cu cine ar putea împărți Israel dozele sale de vaccin anti-Covid

Sursa: Facebook

Autoritatea Palestiniană a anunţat, vineri, că a ajuns la un acord cu Israelul pentru a vaccina împotriva Covid-19 aproximativ 100.000 de palestinieni care muncesc pe teritoriul israelian, transmite News.ro.

La începutul lunii februarie, Autoritatea palestiniană a lansat campania de vaccinarre, după ce a primit 2.000 de vaccinuri de la statul evreu şi mai aşteaptă 50.000 de alte doze datorită sistemului «Covax». De asemenea, a primit şi 10.000 de doze din vaccinul rusesc Sputnik V.

Totodată, după cum notează presa internațională, premierul Benjamin Netanyahu a anunțat că va pune la dispoziție vaccinuri anti-Covid și altor țări. Nu le-a dat numele, dar le-a indicat drept țări „s-au apropiat de Israel”.

Însă un element crucial în identificarea lor ar putea fi cel legat de mutarea ambasadelor la Ierusalim. Ca atare, doze din oferta israeliană ar putea merge în Honduras și Guatemala, state care au făcut deja pasul respectiv. La rândul ei, Cehia a anunțat, recent, că va deschide o secție a ambasadei sale, în Ierusalim, la 1 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here