Nicuşor Dan: De azi, Dorina Lazăr este din nou managerul Teatrului Odeon

Sursa: Wikipedia

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmite că a semnat dispoziţia privind reintegrarea Dorinei Lazăr pe postul de manager al Teatrului Odeon, aflat în subordinea Primăriei Capitalei, transmite Agerpres.

„Dorina Lazăr a fost demisă abuziv din această funcţie în 2017, iar anul trecut a câştigat procesul cu primăria pe această speţă. În ciuda deciziei definitive a instanţei, fosta conducere a PMB n-a făcut nimic pentru a pune în aplicare hotărârea judecătorească, lucrurile trenând excesiv. Am vorbit astăzi la telefon cu Dorina Lazăr şi m-am bucurat să-i pot da vestea bună pe care o aştepta de atâta vreme: începând de azi, este din nou managerul Teatrului Odeon. Îi doresc mult succes”, a scris edilul general pe Facebook.

Primăria Municipiului Bucureşti anunţa în august 2017 încetarea contractului de management la Teatrul Odeon în cazul Dorinei Lazăr „ca urmare a nerespectării clauzelor contractuale”. Potrivit PMB, măsura a fost luată în baza raportului Corpului de control al primarului general, care a vizat, printre altele, „verificarea aspectelor organizatorice, financiare şi respectarea legalităţii privind încheierea şi derularea contractelor comerciale”.

Pe 5 septembrie, Senatul UNITER a solicitat, într-o scrisoare deschisă transmisă primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, repunerea Dorinei Lazăr în funcţia de director al Teatrului Odeon, invocând meritele artistice şi manageriale ale actriţei, care slujeşte Teatrul Giuleşti-Odeon încă din 1969.

Ulterior, Dorina Lazăr a câştigat procesul cu Primăria Capitalei, instanţa anulând Dispoziţia nr.1181 din data de 24.08.2017 a Primarului Municipiului Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here