Foto: INQUAM/Eduard Vînătoru

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, i-a răspuns ministrului Sănătății, care a cerut ca restricțiile din București să fie menținute, chiar în timpul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență din București. „Eu ca autoritate locală am niște atribuții. Așa scrie legea”, a spus Dan, care a justificat ridicarea restricțiilor ca urmare a ratei de incidență de sub 3 la mia de locuitori.

Primarul General i-a sugerat ministrului să nu se amestece în treburile Bucureștiului.

Trebuie să învățăm să ne împărțim competența. Eu ca autoritate locală am niște atribuții. Așa scrie legea. Avem un Comitet Național care a luat aceste decizii și a stabilit aceste rate de incidență. Am deja suficiente atribuții ca să nu intru peste atribuțiile altora. Există un ministru al Sănătății, un Comitet Național, eu ca autoritate mă subordonez. În cuprinsul hotărârii, se scrie că se fac relaxările cu condiția ca indicele să rămână sub 3, ceea ce e foarte probabil”, a declarat Nicușor Dan.

Într-o scrisoare transmisă Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ceru menținerea restricțiilor din Capitală.

„Considerăm că în contextul național și european, măsurile de relaxare reprezintă un risc major”, precizează ministrul, care susține că alte relaxări ar pune în pericol redeschiderea școlilor, care este o prioritate.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis ridicarea mai multor restricții în Capitală, începând cu ziua de luni. Decizia vine după ce trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori.

1 COMENTARIU

  1. Ministrul n-a cerut, a recomandat! Ceea ce …este o chestie subtila chiar si pentru un matematician presupus, olimpic etc… Nicusor Dan incepe (sau a fost?) sa devina arogant. Stiam ca este ranchiunos. Omul (Nicusor Dan) nu este in stare sa-si depaseasca complexul Voiculescu si pace! Apreciez politetea si diplomatia declaratiilor lui Voiculescu, Nicusor nu-i face fata. Stiu ca orientarea si simpatia (oare, platita?) a Universului pentru PNL este accentuata, dar in situatia actuala, cand varianta britanica a virusului este prezenta in Bucuresti iar pericolul pentru bucuresteni este major cu tot procentul (artificial, sa fim seriosi) de 3%, ar trebui ca hotararile ranchiunoase ale primarului sa nu fie aplaudate, chiar daca toti am obosit cu aceste restrictii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here