Noul președinte al CJ Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, desființează organigrama umflată de PSD

Iulian Dumitrescu, președintele liberal al Consiliului Județean Prahova, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, desființarea a 315 posturi în administrația pe care o conduce.

După evaluarea aparatului propriu și a direcțiilor Consiliului Județean Prahova, am decis să propun aleșilor județeni o nouă organigramă, construită pe principiile eficienței, meritocrației și responsabilității. Propunerea pe care o înaintez aleșilor județeni constă în reducerea unui număr total de 315 posturi – care va aduce o economie la bugetul județean de aproape 1.000 de miliarde de lei vechi (100 milioane RON, n.r.) în patru ani. Am găsit, la Consiliul Județean Prahova, o structură plafonată, cu mulți oameni fără chef de muncă, fără o cultură a obiectivelor, plină de pile de partid. Prahovenii trebuie să știe că, în administrația pe care o conduc, banii lor sunt cheltuiți cu chibzuință și transparență, pe priorități”, a declarat Iulian Dumitrescu, citat într-un comunicat.

Noua organigramă propusă de acesta prevede o reducere cu 101 a numărului de posturi în aparatul propriu al Consiliului Județean (de la 247 la 146) și cu 15 a numărului de funcții de de conducere din aceeași structură (de la 27 la 12). În același timp, ar urma să se desființeze două direcții ale Consiliului Județean Prahova: Direcția Județeană de Protecția Plantelor și de Întreținere a Drumurilor Județene Prahova, care are în prezent 55 de posturi, și Direcția Județeană de Pază Prahova, care are 159 de posturi.

Am luat aceste măsuri deoarece îmi doresc să import la Consiliul Județean cele mai bune practici din administrația publică din România și să le duc la un nou nivel astfel încât Prahova să depășească celelalte județe din punct de vedere al atragerii de fonduri europene și guvernamentale, al calității serviciilor publice oferite prahovenilor, al atractivității investiționale”, a mai spus Dumitrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here