O femeie din Italia, moartă de 23 de ani, a fost amendată pentru că nu s-a vaccinat anti-COVID

29 Novembre 2021 Roma (Italia) Cronaca Terza dose booster contro il virus Covid-19 continua la campagna di vaccinazione in vista delle festività natalizie Nella Foto : il centro vaccini ACEA November 29, 2021 Rome (Italy) News Continues the vaccination campaign in view of the Christmas holidays . Third booster dose against the Covid-19 In the pic: the ACEA vaccine centre,Image: 645421208, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Cecilia Fabiano / LaPresse / Profimedia

Rudele unei femei decedate în urmă cu 23 de ani au primit la fostul domiciliu al acesteia o amendă pe numele său dată din cauză că nu s-a vaccinat împotriva noului coronavirus.

Domenica Di Stefano, născută în 1971, a locuit în Napoli şi a murit la 28 de ani într-un accident rutier, potrivit Corriere della Sera.

”Ministerul Sănătăţii vă informează – în conformitate cu legea în vigoare – de declanşarea procedurii de sancţionare pentru nerespectarea obligaţiei de vaccinare primară (.. . ) Penalitatea datorată este de 100 EUR”, se arăta în înștiințarea poliției.

”Sora soţiei mele a decedat în 1999 într-un accident, acum ar fi avut 51 de ani şi din acest motiv a primit amenda pentru a treia doză de vaccin, în ciuda faptului că, din motive evidente, nu a făcut nici prima doză, nici pe cea de-a doua.

A fost şi un şoc psihologic, deoarece a redeschis o rană care nu se vindecase niciodată de la acea pierdere foarte gravă. Cumnata mea a trăit în Napoli şi a murit la 28 de ani, cu puţin timp înainte de a se căsători”, a declarat cumnatul femeii pentru sursa citată, potrivit Adevărul.

Bărbatul a criticat aspru greșeala, subliniind că astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple în condițiile în care sistemele electronice de astăzi sunt complet interconectate în ceea ce privește datele despre o persoană.

În Italia, vaccinarea anti-COVID a devenit obligatorie din ianuarie pentru persoanele de peste 50 de ani. Sunt exceptați de la această măsură doar cei care au probleme de sănătate și prezintă documente în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here