O femeie care participa la maratonul montan Piatra Craiului a căzut sâmbătă într-o prăpastie şi a murit, iar un bărbat care a încercat să o salveze şi căzuse şi el fracturându-şi ambele picioare, a murit în drum spre spital. Competiţia a fost întreruptă, anunță news.ro.

Un bărbat, care căzuse în prăpastie încercând să ajute femeia, a murit în drum spre spital.

Conform IPJ Argeş, starea bărbatului pe timpul transportului s-a agravat. El a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

Competiţia la care participau, Maratonul montan Piatra Craiului, a fost oprită.

Cheile Dâmbovicioarei

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat iniţial că două persoane au căzut într-o râpă, în zona Dâmbovicioara, şi că la locul evenimentului au fost găsiţi o femeie in stop cardio-respirator, căreia i s-au aplicat manevre de resuscitare, şi un bărbat conştient, cu ambele picioare fracturate. La femeie ajunsese şi medicul competiţiei, iar un elicopter SMURD era pregătit să o preia.

Ulterior, a fost, însă, anunţat decesul femeii.

Atât femeia, cu cetăţenie ungară, cât şi bărbatul rănit participau la Maratonul montan Piatra Craiului.

Vineri, organizatorii anunţau participanţii la competiţie care este echipamentul obligatoriu, dat fiind că vremea se anunţa capricioasă şi cu temperaturi scăzute, iar echipamentul urma să fie verificat la scanarea numărului la intrarea in zona de start.

Ambele persoane decedate în timpul Maratonului Pietrei Craiului au fost identificate, a anunţat sâmbătă IPJ Argeş.

Este vorba despre bărbatul de 39 de ani, din Cluj-Napoca, şi femeia care avea 45 de ani şi era din judeţul Harghita.

Cei doi participau la Maratonul Pietrei Craiului, cu plecare şi sosire în Zărneşti, judeţul Braşov, şi traseu pe creasta Pietrei Craiului.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, notează și Agerpres.

Surse: News.ro, Agerpres.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here