O nouă ediție a „Săptămânii Haferland”, un eveniment de marcă dedicat tradițiilor săsești

Între 30 iulie și 1 august, se va desfășura o nouă ediție a Festivalului Haferland (Țara Ovăzului), un eveniment anual dedicat promovării culturii și tradițiilor săsești.

Festivalul urmărește, în același timp, și promovarea turistică a localităților Archita, Cloașterf, Homorod, Rupea, Saschiz, Criț, Bunești, Roadeș, Meșendorf și Viscri, care alcătuiesc așa-numită Zonă Haferland.

Tematica ediției 2021 este „Tradiția merge mai departe în Țara Ovăzului”. Progamul festivalului va conține muzică și dansuri tradiționale săsești, un concert de pian, un bal, un recital bilingv de poezie, un workshop de antreprenoriat social local, teatru, ateliere de creație și lansări de carte.

„În cei opt ani de desfășurare, «Săptămâna Haferland» a contribuit la revitalizarea socio-economică și culturală a așa-numitei Țări a Ovăzului, ca parte a patrimoniului material și imaterial al României”, spun organizatorii.

Anul trecut, din cauza pandemiei, festivalul a fost organizat online.

În vara anului 2012, Michael Schmidt, președintele Automobile Bavaria și al Fundației Michael Schmidt, și Peter Maffay, fondatorul Fundației Tabaluga, au inițiat proiectul „Săptămâna Haferland″, un festival menit să promoveze cultura și tradițiile săsești. Intenția lor este însă de a promova atât cultura săsească, cât și turismul în zona cuprinsă între Rupea și Sighișoara, denumită Țara Ovăzului sau Haferland.

Dacă la prima ediție, festivalul a reunit câteva sute de participanți, majoritatea sași întorși pe meleagurile natale pe perioada verii, în următorul an numărul turiștilor a ajuns la aproximativ 1.000, ajungând la peste 5.500 de participanți în cadrul edițiilor care au urmat, sași, dar și membri ai comunităților locale, precum și turiști români și străini atrași de frumusețea peisajelor și de poveștile legate de tradițiile și obiceiurile acestor locuri.

Cei interesați de încheierea unui parteneriat cu organizatorii „Săptămânii Haferland” pot folosi următoarele date de contact:

Tel: 0742/ 222 452

Email: office@fundatia-michael-schmidt.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here