Mogulul care a câștigat un miliard de dolari pe lună, din ventilatoare, de când a început criza Covid-19

Sursa: Twitter

În 2020, cel mai bogat om din Singapore a devenit și mai bogat, acumulând câte un miliard de dolari în fiecare lună, dezvăluie South China Morning Post. Motivul? Prețul acțiunilor la compania sa de dispozitive medicale a crescut cu aproape 50%, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Averea lui Li Xiting, cofondatorul și președintele Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics, au crescut cu 4,3 miliarde de dolari în acest an, ajungând la 13,5 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg. Altfel spus, în perioada pandemiei Li a câștigat zilnic, în medie, 37,7 milioane dolari.

Acest lucru îl face pe Li, născut în provincia Anhui din estul Chinei, cel mai bogat bărbat din Singapore, unde este cetățean încă din 2018.

Joi, acțiunile companiei au fost tranzacționate aproape de un nivel record de 270,52 de yuani, pe piața ChiNext din Shenzhen, ducând-o la o valoare de piață de 329 miliarde de yuani (46,5 miliarde dolari).

„Comenzile pentru produsele noastre au crescut brusc, în martie”, au transmis reprezentanții companiei Mindray, pentru South China Morning Post. „Am primit comenzi din 100 de țări pentru dispozitivele noastre medicale, folosite în lupta împotriva epidemiei”.

Compania, ale cărei produse includ dispozitive de imagistică și monitorizare a pacienților, a declarat că a primit o comandă pentru aproximativ 10.000 de ventilatoare numai din Italia, refuzând să divulge prețul fiecărui dispozitiv. Italia are cel de-al doilea număr de morți din Europa, aproape 26.000 la aproape 190.000 de cazuri confirmate.

Spre deosebire de măștile chirurgicale și alte tipuri de echipamente de protecție, precum combinezoanele, care au atras investițiile a sute de companii, producția de ventilatoare medicale nu cunoaște o dezvoltare atât de accelerată. Presupune un grad mai ridicat de complexitate, iar componentele nu sunt disponibile în cantități mulțumitoare.

BYD, cel mai mare producător de mașini electrice din regiune, a instalat cea mai mare linie de producție din lume pentru măști de față, care pot produce până la 20 de milioane de bucăți pe zi.

Potrivit Sout China Morning Post, fabricile chineze pot produce aproximativ 2.200 de ventilatoare în fiecare săptămână, aproximativ 20% din capacitatea de producție la nivel mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here