Omicron ar putea duce la imunitate în masă în Israel, spune un înalt oficial din Ministerul Sănătăţii

Un val de infectări cu varianta Omicron a coronavirusului ar putea face ca Israelul să ajungă la imunitate în masă, a afirmat, duminică, un înalt oficial din Ministerul israelian al Sănătăţii, potrivit Reuters, citată de News.ro.

Apariţia variantei Omicron a dus la un val de cazuri de covid-19 în întreaga lume, în perioada 24-30 decembrie înregistrându-se zilnic aproximativ un milion de cazuri în lume. Spre deosebire de cazurile de infectare, numărul deceselor nu a crescut.

Până spre sfârşitul lunii decembrie, Israel a reuşit să evite într-o anumită măsură propagarea Omicron, însă acum rata infectărilor a crescut şi în următoarele trei săptămâni se estimează că va ajunge la cifre record. Acest lucru ar putea duce la imunitate în masă, spune Nachman Ash, director general în Ministerul Sănătăţii.

“Costul va fi un număr mare de infectări. Numărul va trebui să fie foarte mare pentru a se ajunge la imunitate în masă. Acest lucru este posibil, dar noi nu vrem să ajungem la asta prin infectări, vrem să fie rezultatul vaccinării oamenilor”, a afirmat Ash.

Imunitatea în masă reprezintă nivelul la care populaţia este protejată de un virus fie prin vaccinare fie prin anticorpii dezvoltaţi prin contractarea bolii.

Aproximativ 60 la sută din totalul de 9,4 milioane de israelieni sunt vaccinaţi cu schemă completă. De la startul pandemiei, Israel a înregistrat 1,3 milioane de cazuri de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here