Orban, despre dosarele lui Chirica şi Alexe: Am încredere în colegii mei

Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Şeful liberalilor Ludovic Orban a declarat la Iaşi că are în continuare încredere în colegii săi Costel Alexe şi Mihai Chirica, acuzaţi în mai multe dosare, dar că hotărârea dacă aceştia sunt sau nu vinovaţi o ia instanţa, existând până atunci prezumţia de nevinovăţie, transmite News.ro.

Orban a spus, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că atât Costel Alexe, cât şi Mihai Chirica au procedat corect, suspendându-se din funcţiile de preşedinţi la filiala judeţeană, respectiv organizaţia municipală a PNL Iaşi.

”Atât colegul meu Costel Alexe, cât şi colegul Mihai Chirica, au făcut ceea ce era normal. S-au suspendat din funcţiile pe care le ocupau. Astăzi, preşedintele filialei judeţene, interimar evident, este Alexandru Muraru. Vor avea loc alegeri, eu am încredere în colegii mei, în Costel Alexe, până la urmă hotărârea dacă o persoană este sau nu vinovată o ia instanţa. Trebuie să respectăm un principiu fundamental caracteristic tuturor democraţiilor şi anume prezumţia de nevinovăţie. Sigur, colegii mei s-au suspendat, se va judeca şi vom vedea foarte clar care este adevărul”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Primarul PNL al Iaşiului Mihai Chirica este vizat în mai multe dosare, una dintre anchetele procurorilor DNA referindu-se la modul în care s-a făcut un schimb de terenuri lângă cimitirul Eternitatea din municipiul Iaşi.

La Primăria Iaşi au avut loc percheziţii făcute de către DIICOT, în luna aprilie, într-un alt dosar referitor la concesionarea unui teren al municipalităţii.

În acest caz, edilul Mihai Chirica este urmărit penal, alături de alte 14 persoane. Chirica este acuzat de omisiunea sesizării, anchetatorii având indicii că primarul ar fi avut cunoştinţă despre faptul că terenul situat în zona Sărărie din municipiu face obiectul unor tranzacţii dubioase.

De asemenea, Mihai Chirica a fost trimis în judecată într-un alt dosar DNA care vizează achiziţionarea unor autoturisme de către Primăria Iaşi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, fostul ministru al Mediului Costel Alexe este cercetat în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare.

La data de 6 aprilie 2020, Alexe Costel, în calitate de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, inculpat în cauză, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

Foloasele respective, în cantitate de 22 tone, ar fi fost primite în 23 aprilie 2020 şi 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă a ministrului.

Premierul Italiei respinge vaccinul chinezesc şi pune la îndoială aprobarea celui rusesc de către UE

1 COMENTARIU

  1. Pe masura ce se apropie alegerile generale din PNL situatia politica din filiale se modifica . Este o vorba ce ne spune :cei din urma vor fi cei dintii sau una mai copilaroasa ce ne zice – urma scapa turma. Dupa un inceput fulminant in care citeva filiale PNL sau grabit sa isi arate sustinerea si startul a fost cumva furat- ne indreptam spre o reasezare a deciziilor si dupa confirmarea noilor sefi de filiale confirmare ce va aduce cu sine si punerea in valoare a sustinerii unui candidat – lucrurile vor fi clare . Fiecare sef de filiala in urma confirmarii obtinerii statului de sef filiala PNL va arata in clar si decizia luata de filiala respectiva referitoare la sustinerea unui nou sef de partid .Ideea ca fiecare membru de filiala va vota ce ii trece prin cap in alegerile generale fara a tine cont de decizia filialei si noului sef este clar gresita .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here