Orban îl trimite pe Cîțu în Parlament, în legătură cu împrumuturile externe: Noi aşteptăm această ocazie

Florin Citu Ludovic Orban
Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că ministrul Finanţelor Publice va merge în Parlament „când este posibil” pentru a da explicaţii despre împrumuturile externe contractate de România, după ce social-democraţii l-au criticat pe Florin Cîţu pe această temă.

Noi aşteptăm această ocazie, pentru ca ministrul Finanţelor să poată să prezinte calitatea net superioară a procedurilor şi modului de prezentare care a dus la contractarea unor împrumuturi mai favorabile României decât împrumuturile contractate de fostele guverne”, a afirmat şeful Executivului.

El a adăugat că, pentru Guvernul condus de el, relaţia cu Legislativul este una „firească” iar miniştrii vor răspunde la convocări.

Nu cunosc programul domnului ministru (de Finanţe – n.r.), dar când este posibil, normal că va fi prezent, iar în ceea ne priveşte, relaţia cu Parlamentul, normal că este o relaţie firească. Parlamentul are rol de control asupra Guvernului şi miniştrii Guvernului pe care îl conduc vor răspunde la orice chemare”, a punctat Orban.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, este invitat marţea viitoare, de la ora 11,00, la o audiere în cadrul Comisiei economice din Senat pentru a oferi explicaţii referitoare la împrumuturile ministerului de resort din ultima perioadă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here