Peste 100 de mineri, blocați în subteran

Sursa: captură video

La Paroşeni şi Uricani peste 100 de mineri sunt blocaţi în subteran de luni, nemulţumiţi fiind după ce au aflat că nu vor mai fi preluaţi de Complexul Energetic Hunedoara. Între timp, conducerea CEH a cerut insolvenţa companiei, informează News.ro.

Cei peste 100 de mineri de la Societatea Naţională de Închideri Mine din Valea Jiului, blocaţi în subteran au afirmat că au aflat că nu vor mai fi preluaţi de Complexul Energetic Hunedoara, după ce vor finalize închiderea minelor de la Paroşeni şi Uricani.

Minerii spun, potrivit liderilor de sindicat, că au auzit că societatea energetică hunedoreană a intrat în insolvenţă şi are conturile blocate tocmai din cauza lor.

Marţi seara, prefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely a încercat un dialog cu minerii aflaţi în subteran, solicitându-le să renunţe la protest, însă dialogul a eşuat.

Între timp, Consiliul de Administraţie al CEH a decis să ceară insolvenţa.
”Există o cerere de insolvenţă voluntară, a fost înregistrată la Tribunalul Hunedoara, nu avem altă şansă. În 31 octombrie este termen de judecată în dosarul în care creditorii cer insolvenţa CEH”, a declarat pentru News.ro, Darius Câmpean, liderul Sindicatului ”Muntele” din Valea Jiului.

Sindicaliştii din CEH spun că chiar şi în insolvenţă Complexul va putea fi dat în plată şi separat, existând un astfel de amendament într-o ordonanţa de urgenţă care face referire la ştergerea datoriilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here