Peste 20 de tineri au murit în condiții neelucidate într-un club din Africa de Sud

Police and investigators put on protective clothing before going into a township pub in South Africa's southern city of East London on June 26, 2022, after 20 teenagers died. At least 20 teenagers, the youngest aged just 13 years, have died at a township pub in South Africa's southern city of East London, but the cause of the deaths is still unclear. Crowds of people including parents whose children were missing gathered outside the tavern located along a street in a residential township as mortuary vehicles collected bodies, according to an AFP correspondent.,Image: 702969632, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Cadravele a cel puţin 20 tineri au fost găsite într-un club din East London, în Africa de Sud, a anunţat duminică poliţia locală, care anchetează cu privire la circumstanţele acestor morţi, în contextul în care nicio victimă nu pare să prezinte răni, relatează AFP.

Potrivit unui bilanţ anterior, 17 cadavre au fost găsite în local, relatează News.ro.

”Sunt 17 tineri care au fost găsiţi morţi într-un bar de noapte la East London. Circumstanţele morţilor nu sunt cunoscute pentru moment”, a declarat la postul de televiziune eNCA şeful poliţiei provinciei, generalul Thembinkosi Kinana.

Victimele au vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, a precizat oficialul.

Potrivit unor imagini difuzate pe reţele de socializare, cadavrele sunt lungite pe jos, iar niciunul nu pare să prezinte vreo rană.

”Trei răniţi au murit la spital, iar alţi doi se află în stare critică, a anunţat la un post local de telviziune şefa Securităţii în Guvernul provincial, Weziwe Tikana-Gxothiwe.

Un reprezentant al serviciilor de sănătate de la nivelul provinciei, Unathi Binqose, a îndepărtat posibilitatea unei busculade.

”Este dficil să ne gândim că a fosto busculadă, pentru că niciuna dintre victime nu prezintă răni deschise vizibile”, a declarat el telefonic AFP de la faţa locului.

Ziarul local Unathi Binqose scrie că ”corpurile sunt răspândite, la mese, pe scaune şi pe jos”, fără ”să se vadă vreun semn de rană”.

Pe reţelele de socializare se discută despre posibilitatea unei intoxicaţii cu gaz sau a unei otrăviri colective.

Televiziuni locale difuzează în buclă imagini cu mulţimi de familii şi trecători adunate în jurul acestui club de noapte din East London, un oraş cu un milion de locuitori, situat la Oceanul Indian, la aproximativ 700 de kilometri sud de Joahnnesburg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here