Peste 40.000 de români din Italia și 2.500 de chinezi au intrat în România. Explicațiile Poliției

Sursa: Facebook

Şeful Poliţiei Române anunţă că au fost întocmite 19 dosare penale privind infracţiuni de zădărnicirea combaterii bolilor, pe numele unor persoane care, după ce au venit din zone de risc, nu au respectat măsurile de izolare la domiciliu, transmite News.ro.

Cele mai multe dosare au fost întocmite în judeţele Alba şi Prahova. El a precizat că au fost depistate persoane care au declarat fals că nu au venit din zone de carantină sau care nu au ajuns la domiciliul declarat pentru a se autoizola.

Totodată, peste 40.000 de persoane care au venit din Italia au tranzitat punctele de trecere a frontierei, din 23 februarie, iar aproximativ 2.500 de cetăţeni chinezi au intrat în ţară din China şi zonele administrative ale acestei ţări, anunţă oficialii Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne a anunţat măsuri pentru evitarea aglomerărilor la ghişeele unor direcţii precum cea de înmatriculări auto şi de eliberare a paşapoartelor. Oficialii MAI recomandă autorităţilor locale să dispună măsuri astfel încât să fie evitate aglomeraţiile la ghişeele serviciilor de eliberare a documentelor de identitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here