Plaje din mai multe regiuni italiene, înțesate de oameni. Măsurile de precauție, tot mai greu de respectat

Foto: Twitter

Pe măsură ce vremea se încălzeşte şi restricţiile pentru a limita răspândirea noului coronavirus sunt ridicate, politicienii italieni au sfătuit cetăţenii să aibă grijă şi să menţină măsurile de precauţie pentru sănătate, avertizând că altfel ar putea risca un alt val de infecţii, relatează Agerpres, care citează dpa.

Plajele din toată ţara urmau să se redeschidă luni, dar au fost deschise mai devreme în multe regiuni. Imagini televizate din sudul Italiei arătau plaje din Sicilia, de exemplu, înţesate de oameni şi puţini purtau măşti de protecţie.

La Roma, Napoli, Genova şi alte oraşe, tinerii s-au îndreptat spre baruri seara şi mulţi stăteau în grupuri fără să respecte măsurile de distanţare socială sau să poarte măşti faciale.

Politicieni din Roma şi din întreaga ţară au răspuns cu îngrijorare. „După ce au stat acasă atât de mult timp, tinerii au pierdut din vedere limitele pe care le respectau”, a declarat sâmbătă ministrul de interne Luciana Lamorgese într-un interviu acordat postului de radio RTL102.5.

În unele oraşe, primarii au închis barurile la începutul serii şi autorităţile din Rimini, staţiune la Marea Adriatică, au anunţat un loc pentru verificări pentru a se asigura că nu au loc adunări ilegale.

Italia, una dintre ţările cele mai afectate de virus, a relaxat izolarea pe 18 mai, permiţând redeschiderea restaurantelor, barurilor şi magazinelor, atât timp cât patronii respectă regulile de igienă.

Gimnaziile urmează să se redeschidă luni 25 mai.

Turiştilor din străinătate li se va permite să intre în Italia începând cu 3 iunie.

În întreaga ţară, 230.000 de persoane au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus şi aproape 33.000 au murit.

Cu toate acestea, experţii consideră că numărul de cazuri poate fi semnificativ mai mare, iar o testare în masă pentru depistarea anticorpilor urmează să înceapă luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here