PNL va depune sesizare pentru a sancţiona parlamentarii AUR care au avut un comportament inacceptabil la dezbaterea în comisii privind proiectul Legii offshore

Foto: INQUAM/George Călin

PNL condamnă comportamentul agresiv al parlamentarilor AUR de la dezbaterea privind legea offshore, arată un comunicat de presă la liberalilor. „Cu cât se elimină dependenţa de gazul rusesc, cu atât comportamentul AUR e mai deplasat”, mai spuse sursa citată. Grupul PNL din Camera Deputaţilor va depune sesizare pentru sancţionarea parlamentarilor AUR care au avut un comportament inacceptabil, transmite News.ro.

„Partidul Naţional Liberal nu tolerează comportamentul reprobabil al parlamentarilor AUR, partidul care pare că are agenda conectată la Kremlin. De aceea, grupul PNL din Camera Deputaţilor va depune sesizare pentru sancţionarea parlamentarilor AUR care au recidivat în comportament indecent şi inadecvat unei şedinţe de comisie parlamentară, în timpul dezbaterii la Legea offshore, cea care va debloca investiţiile în Marea Neagră şi va elimina dependenţa de gazul rusesc. Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, utilizarea violenţei fizice constând în gesturi agresive ori a violenţei verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa unui alt parlamentar este interzisă în plen şi în şedinţele comisiilor de specialitate. Amintim că Regulamentul Camerei Deputaţilor a fost modificat în urma unui alt episod de violenţă fizică şi verbală a liderilor AUR”, potrivit sursei citate.
Sursa menţionată, „AUR nu pierde nicio ocazie să puncteze pe agenda lui Putin, cu atât mai mult astăzi, când Parlamentul grăbeşte aprobarea Legii offshore, cea care va reda independenţa energetică României. Nu putem tolera comportamentul AUR care a urmărit intimidarea celor prezenţi. Condamnăm violenţa în toate formele ei, cu atât mai mult cu cât astăzi AUR a atacat inclusiv reprezentanţii companiilor private prezente la dezbateri”.

Reprezentanţii AUR au făcut scandal, marţi, în şedinţa comisiilor reunite de buget şi energie din Camera Deputaţilor, unde se dezbătea legea offshore, aceştia cerându-le reprezentanţilor Federaţiei patronale din petrol şi gaze să iasă din sală şi acuzându-l pe ministrul Energiei că ”este hoţ şi că vinde gazele din Marea Neagră austriecilor”.

Legea offshore a primit, marţi, raport favorabil în comisiile reunite de industrii şi buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi urmează să intre la vot final, în plen. USR şi AUR şi-au susţinut amendamentele, însă acestea nu au fost votate de deputaţi. USR a propus ca banii din profitul extracţiei de gaze din Marea Neagră să meargă spre Pilonul II de pensii. Toate partidele au votat pentru legea offshore, iar 4 voturi au fost împotrivă, de la reprezentanţii AUR. Aceştia au propus introducerea de sancţiuni pentru cei care explotează gazele din Marea Neagră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here