Predicția înspăimântătoare a lui Stephen Hawking în 2001: Un virus va decima omenirea până la sfârşitul mileniului

Foto: Flickr

Reputatul astrofizician britanic Stephen Hawking a prezis încă din 2001 că un virus, şi nu bomba atomică, va decima omenirea, aminteşte miercuri ziarul spaniol La Vanguardia, în contextul în care coronavirusul Covid-19 a devenit cea mai importantă ştire a momentului şi un subiect de conversaţie pe buzele tuturor, relatează Agerpres.

Răspândirea noului virus a luat prin surprindere autorităţile chineze la fel ca pe restul lumii, deşi în urmă cu aproape 20 de ani, Stephen Hawking a prezis deja că un virus va distruge specia umană.

Rasa umană va dispărea înainte de sfârşitul acestui mileniu, probabil din cauza unui virus şi nu a unei bombe atomice, dacă nu vor fi înfiinţate colonii umane în spaţiul cosmic, considera astronomul britanic, conform ştirii transmise şi de Agerpres la 16 octombrie 2001.

Acesta se declara foarte preocupat de armele biologice şi nu de cele nucleare care necesită instalaţii vaste, în timp ce ingineria genetică se poate face într-un laborator micuţ. „Pericolul este că putem crea, accidental sau voluntar, un virus care va distruge rasa umană” până la sfârşitul acestui mileniu, singura soluţie fiind colonizarea spaţiului cosmic, afirma atunci într-un interviu astronomul britanic, autorul cărţii „O scurtă istorie a timpului”.

„Dacă maşinile viitorului nu ne vor ucide, atunci o vom face noi folosindu-ne de ele”

Stephen Hawking, care a fost profesor de matematică la Universitatea din Cambridge, a murit în 2018 la 76 de ani şi, chiar dacă în timpul vieţii a suferit de o maladie neuronală motorie, care l-a ţintuit în scaunul cu rotile şi nu putea vorbi fără ajutorul unui sintetizator, nu s-a oprit din activitatea imensă în domeniul cercetării.

El a trecut pe lista pericolelor care planează asupra omenirii şi agresivitatea umană. „Dacă maşinile viitorului nu ne vor ucide, atunci o vom face noi folosindu-ne de ele”, a spus el, pledând pentru empatie, acel sentiment care „ne aduce împreună într-o stare paşnica şi plină de dragoste”.

În ultima sa carte, „Brief Answers To The Big Questions” (Răspunsuri sumare la întrebările importante, 2018), Hawking sugerează şi faptul că Pământul se va cufunda în întuneric după ce stelele vor rămâne fără energie.

Profesorul de la Cambridge a încurajat mereu industria spaţială să continue dezvoltarea şi explorarea cosmosului, pentru ca specia noastră să aibă şanse de supravieţuire pe alte planete.

2 COMENTARII

  1. Sa nu fim atit de fatalisti. Viteza cu care un virus distruge omenirea e mult mai mica decit viteza cu care omenirea gaseste antidotul la acel virus. Pai ciuma lui Caragea a ucis 30.000 de bucuresteni din 120.000 . Ce face acum coronavirusul e exercitiu de intimidare pe linga ce a facut acea ciuma. Fiti optimisti, Paminteni! Chiar toti nu vom crăpa.

  2. Cel mai mult mi-a plăcut paragraful in care Hawking sugerează că după ce stelele vor rămâne fără energie, Pământul va rămâne în beznă. Extraordinar! Nu mi-aș fi închipuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here