Președintele regiunii Piemont, diagnosticat cu coronavirus

Sursa: Facebook

Alberto Cirio, preşedintele regiunii Piemont, din nord-vestul Italiei,a fost testat pozitiv pentru coronavirus, a anunţat duminică postul de stat RAI, el devenind al doilea preşedinte regional care se îmbolnăveşte în doar 24 de ore, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Potrivit EFE, informaţia a fost confirmată chiar de Cirio, care a scris pe reţelele sociale că se simte bine şi că s-a activat protocolul de izolare şi control al persoanelor apropiate. Cirio s-a supus unei testări, la fel ca şi restul preşedinţilor regionali care au participat la o reuniune cu guvernul la 4 martie.

El a explicat că şi-a făcut testul ca măsură de precauţie, dat fiind că nu prezenta niciun fel de simptome, şi a profitat de ocazie pentru a le reaminti concetăţenilor săi „necesitatea de a respecta normele în vigoare pentru a evita contagierea”. Echipa sa a anunţat totodată că Cirio va continua să lucreze, dar de la distanţă şi aflat în continuă comunicare cu colaboratorii săi.

Piemont, cu capitala la Torino, a fost a patra regiune cel mai grav afectată în Italia de epidemia de coronavirus, declanşată luna trecută. Guvernul de la Roma a pus în carantină cinci provincii din Piemont – Alessandria, Asti, Novara, Vercelli şi Verbano-Cuscio-Osola.

Tot în Lombardia, întreaga conducere regională este izolată după un caz confirmat de coronavirus la un colaborator. Totodată, a fost testată pozitiv şi Patrizia Barberi, primăriţa din Piacenza, unul dintre cele mai afectate oraşe din regiunea Emilia-Romagna.

Sâmbătă, preşedintele regiunii Lazio (centru, a cărei capitală este Roma), Nicola Zingaretti, care este şi şeful Partidului Democrat din Italia (aflat la guvernare în Italia împreună cu Mişcarea Cinci Stele, M5S), a anunţat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Şi el fusese prezent la reuniunea din 4 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here