Replica lui Orban, întrebat dacă se va rupe o parte din partid după competiţia internă

Ludovic Orban, Ralica Turcan și Rares Bogdan, la consultări cu președintele Klaus Iohannis, miercuri, 26 februarie 2020. Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, întrebat fiind dacă se va rupe o parte din partid în urma competiţiei interne, că el a fost, este şi va fi „un garant al unităţii PNL”, transmite News.ro.

Întrebat, vineri, dacă filiala PNL Arad va fi de partea sa în competiţia internă, Orban a afirmat că deocamdată este faza conferinţelor judeţene.

„După data de 10 august candidaţii la funcţia de preşedinte îşi vor prezenta moţiunile în fiecare organizaţie şi colegiile directoare judeţene vor decide ce moţiune sprijină. Pe de altă parte, felul meu de a face campanie este să mă adresez fiecărui membru al PNL, fiecărui delegat care participă la Congres pentru a-l convinge să îmi acorde încrederea şi să lase destinele PNL pe mâna mea şi a echipei pe care o voi propune. Adică echipa PNL”, a explicat Orban.

Întrebat dacă la finalul competiţiei între el şi Florin Cîţu se va rupe o parte din partid, Orban a răspuns: „Am fost, sunt şi voi fi un garant al unităţii PNL”.

Un fragment din Ceaikovski, în locul imnului național, pentru sportivii ruși care vor obține medalii la Tokyo

1 COMENTARIU

  1. Este cumva hilara ideea ce sustine formula de a te adresa fiecarui votant in parte (o poti face dar nu ai garantia votului ) . In PNL tocmai ce au loc alegeri si delegatii ce sunt trimisi in plenul PNL vor vota conform cerintelor alesilor din filiale . Adica daca seful filialei , ce tocmai a fost ales , voteaza CITU (sa zicem ) atunci toti cei care , participantii fiind din filiala respectiva )alesi de sef fiind ,vor vota Citu .Dealtfel si zicerea ce ne arata cum seful PNL trebuie sa fie prim ministru nu se potriveste in cazul de fata . Zicerea este valabila atunci cind seful unui partid cistiga alegerile si dicteaza noua formula de guvernare . In cazul nostru PNL-Orban a pierdut , asa cum a pierdut , (toti stim cum ) alegerile parlamentare si numai dorinta presedintelui natiunii a adus in fruntea guvernului pe actualul prim ministru .Actualul sef este mai dergraba perdantul nu cistigatorul alegerilor .Asadar doar CITU poate cistiga aceste alegeri din PNL avind in portofoliu sustinerea sefului statului , majoritatii filialelor , a banilor din PNNR si din rectificarea bugetara .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here