Ungureanu: Cum ar fi un centru de vaccinare în Catedrala Neamului, iar Patriarhul să coordoneze o asemenea campanie?

Foto: INQUAM/Raul Ştef

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate, afirmă că Biserica ar trebui să se implice în campania de vaccinare, fiind o chestiune de sănătate publică, transmite News.ro.

„Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului? Cum ar fi să-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonând o asemenea campanie?”, se întreabă el.

Emanuel Ungureanu a declarat, la RFI, că Maratonul de Vaccinare din Bucureşti a fost o acţiune foarte reuşită, dar insuficientă.

„E nevoie de mult mai mult decât aceste maratoane, e nevoie de o mobilizare exemplară la sate, de caravane ale medicilor care să meargă în sate, e nevoie de primari, de preoţi. Din păcate, nu l-am văzut încă pe Patriarhul Daniel vaccinându-se, nu am văzut preoţi foarte mulţi care să facă acest gest, pentru a îndemna cât mai mult populaţia în vârstă şi cu comorbidităţi să fie pe primele locuri”, a afirmat el.

El a susţinut că şi-ar dori ca Biserica să se implice mai mult în campania de vaccinare.

„Să vă dau un exemplu: în Franţa, am văzut centre de vaccinare în tot felul de biserici, am văzut în moschei, în catedrale catolice. Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului? Cum ar fi să-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonând o asemenea campanie? Până la urmă, influenţa Bisericii în societate este foarte mare şi ar trebui să vedem această implicare pentru o chestiune de sănătate publică”, a continuat Ungureanu.

Emanuel Ungureanu a atras atenţia că la sate sunt probleme mari în ceea ce priveşte vaccinarea.

„E nevoie de un efort mare în zona rurală, acolo avem probleme mari cu vaccinarea, avem mari probleme cu informarea cetăţenilor şi o implicare a Bisericii consistentă în această campanie ar ajuta enorm”, a declarat el.

1 COMENTARIU

  1. O propunere de proiect de foarte bin simt. Dar cum s-a putut vedea pana acum, interesul bisericii nu este compatibil cu cel al romanilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here