România are potențialul de a deveni jucător regional și hub autentic în domeniul gazelor naturale, iar acest potențial trebuie fructificat cu determinare și responsabilitate, a afirmat consilierul prezidențial Cosmin Marinescu, după vizita efectuată de președintele Klaus Iohannis la Staţia de comprimare gaze naturale Jupa, cu ocazia finalizării lucrărilor la gazoductul BRUA – Faza I.

Felicit compania Transgaz şi conducerea acesteia pentru finalizarea primei faze a celui mai ambiţios proiect din domeniul energiei – atenţie, cel mai ambiţios proiect din domeniul energiei – Gazoductul BRUA, proiect realizat în bună măsură şi cu fonduri europene”, a declarat șeful statului.

Este o realizare deosebită, cu o încărcătură simbolică şi prin faptul că marchează, în pragul Zilei Naţionale, îndeplinirea unui obiectiv extrem de important pentru România. Anul trecut, cu ocazia inaugurării unei alte staţii de comprimare din cadrul proiectului BRUA, am decorat compania Transgaz pentru rezultatele sale.

Vizita de astăzi reprezintă încă o confirmare a ceea ce am spus anul trecut, şi anume că Transgaz este o companie matură, aflată pe drumul dezvoltării la scară regională şi capabilă de rezultate valoroase.
BRUA nu este însă singurul proiect de dezvoltare finalizat în decursul acestui an de către Transgaz. Doresc să menţionez şi gazoductul Ungheni-Chişinău, un alt proiect major de investiţii, strategic pentru România şi pentru Republica Moldova, proiect prin care ne bucurăm să fim încă o dată aproape de românii de peste Prut.

Iată că România îşi dovedeşte capacitatea de a valorifica în mod corect poziţia geostrategică, mixul energetic diversificat şi resursa umană calificată”, a mai afirmat președintele Iohannis.

La rândul său, consilierul prezidențial Cosmin Marinescu punctează câteva dintre avantajele proiectului realizat de Transgaz

Interconectarea BRUA pe Coridorul Vertical, exploatările off-shore din Marea Neagră – care sperăm să debuteze cît mai curând, sunt atuuri veritabile pentru ca România să devină un jucător important în regiune pe piața gazelor”, este de părere Cosmin Marinescu.

Investițiile în infrastructura energetică antreneazxă un potențial imens de dezvoltare regională și stimulează creșterea bunăstării comunităților aflate pe coridoarele de transport, prin extinderea rețelei de alimentare a populației cu gaze naturale.

Să nu uităm că în România, deși suntem al doilea mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană, jumătate dintre gospodării se încălzesc în continuare cu lemne de foc, utilizând instalații învechite și neperformante, care afectează sănătatea și poluează mediul.

Românii trebuie să beneficieze cu adevărat de resursele pe care țara noastră le are, resurse care trebuie exploatate inteligent, corect și eficient.

Mesaje transmise de Președintele României, în contextul vizitei la stația de comprimare Jupa, cu ocazia finalizării lucrărilor la gazoductul BRUA-Faza I.

Felicitări, TRANSGAZ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here