Rusia, campioană mondială la dopaj: Primul atlet suspendat pentru manipularea probei sale de urină

Sursa: Wikipedia

Rusul Aleksandr Şustov, campion european la săritura în înălţime în 2010, este primul atlet suspendat pentru manipularea unui recipient ce conţinea proba sa de urină, a precizat Unitatea pentru integritatea atletismului (AIU), citată de EFE, preluată de Agerpres.

Federaţia rusă de atletism a confirmat, în urmă cu două săptămâni, suspendarea lui Şustov pentru o perioadă de patru ani, precum şi anularea tuturor rezultatelor pe care sportivul le-a obţinut între 8 iulie 2013 şi 8 iulie 2017.

AIU l-a găsit vinovat pe Şustov admiţând ca probă urmele care apăreau pe interiorul sticlei, comparabile cu manipularea şi deschiderea pentru schimbarea probei, pe care raportul McLaren o denunţase anterior.

Şustov (35 ani), care s-a retras din activitate în 2017, a fost suspendat până în 2024 pentru „utilizarea sau încercarea de utilizare a unor substanţe sau metode interzise”, conform deciziei comunicate luna aceasta de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Federaţia rusă de atletism a fost suspendată în 2015, în urma unui raport comandat de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA), care a evidenţiat existenţa unui dopaj în masă în atletismul din Rusia. De atunci, Federaţia de la Moscova a lucrat pentru a fi reintegrată în World Athletics, organismul care conduce destinele atletismului mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here