Rusia | Nou număr record de decese asociate Covid-19

Sursa: Pixabay

Rusia a raportat miercuri, pentru a doua zi consecutiv, un număr record de decese asociate Covid-19, potrivit Reuters, preluat de News.ro.

Autorităţile au anunţat săptămâna aceasta cifre record de decese asociate bolii provocate de SARS-CoV-2.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 984 de decese, după ce marţi numărul a fost de 973.

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a spus legislatorilor marţi că ţara trebuie să „accelereze ritmul” vaccinării. Aproximativ o treime din totalul de 144 de milioane de locuitori ai Rusiei au primit cel puţin o doză de vaccin anti-Covid până în prezent.

Ministrul Sănătăţii, Mikhail Murashko, a dezvăluit marţi că în ţară sunt trataţi 1,1 milioane de oameni cu simptome asociate Covid-19.

Pentru ultimele 24 de ore au fost raportate 28.717 cazuri.

De la începutul pandemiei, în Federaţie au fost înregistrate mai mult de 7,7 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi în jur de 215.000 de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

La nivel mondial, au fost confirmate mai mult de 238,8 milioane de cazuri, iar numărul deceselor asociate se apropie de 5 milioane.

Conform analizei Reuters, numărul deceselor asociate Covid-19 a depăşit la nivel global pragul de 5 milioane, la începutul lunii octombrie.

Întoarcerea înrolării. De ce își umflă armatele rândurile și cât de diferită poate fi experiența recrutului, de la Rusia la Israel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here