Rusia și-a instalat o „marionetă” la primăria din Melitopol

Foto: Twitter

Administraţia regională din Zaporojie afirmă că un nou primar a fost instalat în oraşul Melitopol, aflat sub controlul armatei ruse, după ce primarul ales a fost reţinut, relatează News.ro, care citează CNN.

Ivan Fedorov a fost reţinut, vineri, de bărbaţi înarmaţi şi acuzat de fapte de terorism de către Procuratura pentru regiunea separatistă – susţinută de Rusia – Lugansk.

Primarul nou-instalat este Galina Danilcenko, fost membru al Consiliului local, conform unei declaraţii de pe site-ul administraţiei regionale din Zaporojie.

Danilcenko, care nu a fost aleasă de cetăţeni, a fost prezentată ca primar în funcţie la o televiziune locală, se arată în declaraţie.

În discursul său televizat, care a fost postat pe Telegram, Danilcenko a afirmat că „principala sarcină a sa este să facă toţi paşii necesari ca oraşul să revină la normal”.

Ea a susţinut că în Melitopol sunt încă oameni care ar putea încerca să destabilizeze „situaţia şi să provoace o reacţie de comportament infracţional”.

„Vă cer să vă păstraţi discernământul şi să nu cedaţi în faţa acestor provocări”, a spus Danilcenko. Ea a făcut apel la deputaţi, care sunt aleşi de oameni, afirmând că este datoria lor să se îngrijească de binele cetăţenilor.

Danilcenko a propus crearea unui „comitet al aleşilor” care să „rezolve toate chestiunile critice pentru Melitopol şi regiunea Melitopol”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here