Șase țări UE, somate de Comisia Europeană pentru restricțiile de circulație impuse de teama Covid

Sursa: Pexels

Comisia Europeană a anunţat, marţi, că a somat şase state membre, între care Belgia şi Germania, să motiveze, în zece zile, restricţiile de circulaţie impuse din cauza Covid-19 pe care le consideră exagerate, potrivit AFP, preluată de News.ro.

Executivul european a trimis luni scrisori Germaniei, Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Suediei şi Ungariei, pentru că cele şase au impus restricţii mai dure decât cele recomandate de UE, între care interdicţia de a intra pe teritoriul lor, a explicat purtătorul de cuvânt al Comisiei. 

Aceste scrisori, a subliniat el într-o conferinţă de presă, subliniază „un risc de fragmentare, obstacole în calea liberei-circulaţii, de perturbare a lanţurilor de producţie”. 

Restricţiile trebuie să fie „nediscriminatorii şi proporţionate”, insistă Comisia, care numeşte guvernele în cauză să „se alinieze” recomandărilor comune aprobate acum patru luni de cei 27.                

Liderii UE vor discuta despre coordonarea luptei contra pandemiei în cadrul unui summit special joi şi vineri. 

Statele vizate au la dispoziţie zece zile pentru a răspunde Comisiei, care nu exclude să iniţieze sancţiuni împotriva acestora. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here