Secretarul american al Justiţiei, William Barr, a declarat marţi că nu a constatat suficiente „fraude” pentru a invalida victoria lui Joe Biden la prezidenţiale, contrar afirmaţiilor lui Donald Trump, potrivit unui interviu acordat agenţiei americane Associated Press, citat de AFP.

„În stadiul actual, nu am văzut o fraudă la o scară susceptibilă să schimbe rezultatul alegerilor”, a declarat Bill Barr, un susţinător fidel al preşedintelui american, scrie Agerpres.

„Au fost afirmaţii despre fraude sistematice, potrivit cărora maşinile de vot au fost programate pentru a falsifica rezultatul alegerilor”, a spus el. Departamentul Securităţii Interne şi cel al Justiţiei „au desfăşurat anchete şi, până în prezent, nu au găsit nimic pentru a le dovedi”, a subliniat William Barr.

Marţi la prânz, William Barr a fost văzut la Casa Albă şi numeroşi comentatori au speculat asupra unei posibile plecări din guvern.

Donald Trump, care refuză să îşi recunoască înfrângerea, a reproşat duminică Departamentului Justiţiei şi poliţiei federale că nu îl ajută în lupta sa pentru a dovedi existenţa fraudelor, masive în opinia sa. „S-au dat dispăruţi”, a declarat el pentru canalul Fox News.

Există o tendinţă tot mai mare de a folosi sistemul judiciar pentru a rezolva toate problemele şi, când oamenii sunt nemulţumiţi de ceva, ei se aşteaptă ca Departamentul Justiţiei să apară şi <<să ancheteze>>”, a ţinut să adauge Barr.

Acest ministru conservator s-a ferit până acum să îl contrazică pe preşedintele Donald Trump.

La începutul lui noiembrie, el i-a autorizat pe procurorii federali să ancheteze asupra suspiciunilor de fraudă fără să aştepte certificare rezultatelor de către state, contrar obiceiului. William Barr i-a îndemnat să intervină însă numai în cazul unor acuzaţii „substanţiale” şi „credibile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here