Șeful diplomației poloneze îi bate obrazul lui Biden: „Cine va plăti factura pentru greşelile germane şi americane?” Ce îl nemulțumește pe ministru

Sursa: Pixabay

Ministrul de externe al Poloniei, Zbigniew Rau, a criticat decizia preşedintelui american Joe Biden de a nu se întâlni cu lideri est-europeni cu prilejul primului său turneu internaţional de la preluarea mandatului, informează Agerpres, care citează Reuters.

Într-un interviu publicat vineri de cotidianul polonez Rzeczpospolita, Rau şi-a mai exprimat regretul pentru faptul că Washingtonul a renunţat la sancţiunile împotriva companiei care construieşte conducta Nord Stream 2 care urmează să transporte gaz natural din Rusia în Germania.

În cadrul turneului de opt zile al lui Biden în Europa sunt incluse participarea la summitul G7 din Anglia, discuţii la Bruxelles cu liderii Uniunii Europene şi ai NATO şi un summit la Geneva cu preşedintele rus Vladimir Putin.

„Din nefericire, delegaţia americană care vine în Europa, condusă de preşedintele Joe Biden, este atât de ocupată cu întâlnirea lui cu preşedintele Putin încât nu a găsit timp să organizeze reuniuni cu aliaţi de pe flancul de est”, a atras atenţia Rau.

Criticând Washingtonul pentru că a renunţat la sancţiuni împotriva companiei Nord Stream 2 AG şi a conducerii sale, Rau a declarat: „Aliaţii americani nu au găsit timp să se consulte cu regiunea lumii care este cea mai afectată de impactul acestei decizii”.

„Cine va plăti factura pentru greşelile germane şi americane? Nicio criză nu va fi soluţionată dacă nu răspunzi la telefon”, a continuat şeful diplomaţiei poloneze.

2 COMENTARII

  1. Polonia , prin vocea sefului diplomatiei, pare a nu intelege ce se intimpla . Presedintele Biden nu a venit spre a se intilni cu fiecare sef de stat tête-à-tête , nici nu putea face asta . Presedintele Biden a venit in Europa spre as arata solidaritatea cu Uniunea Europeana si Marea Britanie totodata cu reintorcerea Americii in jocul politic si militar mondial , dupa ce fostul presedinte american s-a retras total din multe dintre institutiile de decizie la nivel mondial si pentru a participa la reuniunea NATO. Nu poti veni sa ceri presedintelui Biden restrictii pe Nord Stream 2 acum cind proiectul este practic incheiat si nu de o zi sau doua- ci de multe luni de zile . Intreaga responsabilitate si restrictiile trebuiau facute de catre vechea guvernare .Acum este prea tirziu si inutil .

  2. Nu-l mai linge pe Biden, a vândut tot si SUA e pe făraș, inflația papa dolarul, deja nu mai este de încredere la inflație mult mai mare decât ratele de câștig din investiții in dolari. Doar ca activiștii si idealiștii sunt prea cu capul in nori sa înțeleagă ce vad…Voi ăștia care nu ați făcut vreodată bani sa nu uitați sa cerit ca alții sa vii dea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here