Separatiștii catalani au blocat aeroportul din Barcelona, după ce liderii lor au fost trimiși la închisoare

  Mii de separatiști catalani au blocat ieri, ore întregi, aeroportul El Prat din Barcelona, după ce liderii mișcării pro-independență au primit ani grei de închisoare din partea Curți Supreme a Spaniei.

  Circa 100 de zboruri au fost anulate, deoarece echipajele nu au putut trece de mulțime. Protestul a fost convocat de o nouă grupare separatistă, numită „Tsunami Democratic”, care a organizat oamenii prin intermediul rețelelor de socializare cu scopul de la paraliza aeroportul.

  Mii de separatiști au venit cu trenul, metrou sau chiar pe jos de la Barcelona și s-au adunat în piața centrală din fața Terminalului 1, acolo unde se află stațiile pentru transport în comun și taxiuri. Au blocat accesul în aeroport, cât și mijloacele de transport.

  Image

  În jurul orei 18, Poliția regională catalană, Mossos d’esquadra, a intervenit în forță, cu gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene, ca să împrăștie oamenii și să deblocheze accesul în aeroport, a scris El Pais. Zeci de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar doar 10 au ajuns la spital.

  Ministerul Dezvoltării de la Madrid a avertizat că blocarea unui aeroport este complet diferită de blocarea unei străzi: „Blocarea unui aeroport are legătură cu securitatea unei țări, protejată de o legislație specială. Aeroportul nu va fi închis, nu vom permite asta” a transmis cotidianul ABC.

  În Girona, sute de separatiști au blocat liniile folosite de trenurile convenționale și de mare viteză și au dat foc la obiecte pe șine.

  sursa: TV3 Catalonia

  Ieri, liderii mișcării separatiste republicane pentru independența Cataloniei au primit între 10 și 13 ani de închisoare pentru rebeliune.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here