Sindicatul Europol: „În viziunea ministrului Vela poliţiştii nu sunt expuşi riscului în lupta cu covidul şi pe cale de consecinţă nu trebuie să primeasca vreun spor”

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Sindicatul Europol reclamă din nou lipsa măsurilor de revenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus la IPJ Neamţ şi relatează că jandarmi şi poliţişti de la Poliţia Municipiului Roman au intrat în contact cu un bărbat care voia să se sinucidă şi, ajuns la spital, s-a constatat că are coronavirus, transmite News.ro.

„În viziunea ministrului Vela poliţiştii nu sunt expuşi riscului în lupta cu covidul şi pe cale de consecinţă nu trebuie să primeasca vreun spor. Greşit domnule ministru, greşit! Virusul perfid dă târcoale, acum, Poliţiei Municipiului  Roman din IPJ Neamţ şi probabil îşi va atinge scopul”, au anunţat sindicaliştii.

Potrivit acestora, o femeie a sesizat la 112 că soţul ei încearcă să se sinucidă.

„În zona râului Moldova, poliţiştii direcţionaţi acolo îl găsesc pe soţul apelantei, poartă discuţii intense cu el şi pentru că era agitat şi violent poliţiştii l-au încătuşat. A fost transportat la Secţia Psihiatrie a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman cu o ambulanţă în care era şi unul dintre jandarmi. Toate bune şi frumoase până astăzi, când s-a aflat că cel care voia să îşi pună capăt zilelor este infectat cu noul coronavirus. De vreo anchetă DSP nici vorbă. Să dea Bunul Dumnezeu ca poliţiştii şi jandarmii să nu fie infectaţi. Şefii au stabilit că poliţiştii nu trebuie să fie izolaţi şi se pot prezenta la serviciu!!!”, au mai precizat sindicaliştii.

În urmă cu câteva zile, aceştia relatau o altă întâmplare din judeţul Neamţ, nici atunci poliţiştii nu au fost izolaţi la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here